× بستن تبلیغات
سلامت و سبک زندگی
تاريخ : 15 مهر 1396 | 10:31 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

پنی سیلین بنزاتین

Penicillin Benzathine

موارد استفاده پنی سیلین

این دارو در درمان عفونت‌های باکتریایی حساس به پنی‌سیلین، از جمله بیماری یاز، التهاب حلق و سیفلیس کاربرد دارد. همچنین برای پیشگیری از ابتلا به تب روماتیسمی استفاده می‌شود.

فارماكوكينتيك پنی سیلین

این دارو به آهستگی در محل تزریق (‌عضلانی‌) آزاد می‌شود و پس از هیدرولیز به پنی سیلین G تبدیل می‌شود و در نتیجه، غلظت سرمی مطلوب، اگرچه کمتر، اما به مدت طولانی‌تری نسبت به سایر پنی‌سیلین‌های تزریقی ایجاد می‌کند. اوج غلظت سرمی دارو پس از ۲۴ ساعت ایجاد خواهد شد.

موارد منع مصرف پنی سیلین

در صورت وجود سابقه بیماری‌های گوارشی به ویژه کولیت ناشی از آنتی‌بیوتیک باید با احتیاط فراوان مصرف شود.

هشدارها پنی سیلین

در بیماران مبتلا به مشکل کلیوی و سابقه بیماری‌های گوارشی به ویژه کولیت ناشی از آنتی‌بیوتیک باید با احتیاط فراوان مصرف شود.

عوارض جانبی پنی سیلین

واکنش‌های حساسیتی شامل کهیر، تب، درد مفاصل، آنژیوادم و شوک آنافیلاکتیک در بیمارانی که دچار حساسیت مفرط می‌شوند، با مصرف این دارو گزارش شده است.

تداخل دارويي پنی سیلین

مصرف همزمان پنی‌سیلین‌ ها با متوترکسات منجر به کاهش کلیرانس متوترکسات و در نتیجه مسمومیت با این دارو می‌شود.

اشکال دارویی پنی سیلین

For injection : ۶۰۰،۰۰۰ units
For injection : ۱،۲۰۰،۰۰۰ units






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: دارو ها،
پنی سیلین,Penicillin,

تاريخ : 15 مهر 1396 | 10:29 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

موارد استفاده انسولین

انسولین در درمان دیابت، درمان کتواسیدوز دیابتیک و تشخیص کمبود هورمون رشد به کار می‌رود.

مکانیسم اثر انسولین

انسولین ذخیره و متابولیسم کربوهیدرات‌ها، پروتئین و چربی‌ها را کنترل می‌کند. انسولین باعث تبدیل گلوکز و اسید چرب آزاد داخل سلولی به شکل ذخایر گلیکوژن و تری‌گلی‌سیرید می‌شود. همچنین تبدیل گلوکز کبدی به گلیکوژن را افزایش داده و خروج گلوکز از کبد را مهار می‌کند. تزریق داخل وریدی انسولین با کاهش قند خون، ترشح هورمون رشد را تحریک می‌کند.

فارماكوكينتيك انسولین

درتزریق زیرجلدی شروع اثر انسولین ۶۰-۳۰ دقیقه پس از تزریق است و مدت زمان اثربخشی آن ۸ ساعت است که پس از ۴-۲ ساعت به حداکثر می‌رسد. شروع اثر انسولین ایزوفان بای فازیک پس از ۳۰ دقیقه، طول اثر آن ۲۴ ساعت و حداکثر اثر آن پس از ۸-۴ ساعت دیده می‌شود. شروع اثر انسولینNPH انسانی( ایزوفان) پس از ۴-۳ ساعت، طول اثر آن ۲۴-۱۸ ساعت و حداکثر اثر آن پس از ۱۲- ۶ ساعت می‌باشد. انسولین در بیشتر بافت‌های بدن توزیع می‌شود و متابولیسم آن کبدی وکلیوی است. نیمه عمر دارو ۶-۵ دقیقه و ۸۰-۳۰% از دفع آن کلیوی است.

موارد منع مصرف انسولین

در افراد مبتلا به اسهال، فلج معده، انسداد روده، استفراغ و دیگر شرایطی که باعث عدم جذب غذا می‌شود و یا شرایطی که باعث کاهش قند خون می‌شود مانند بی‌کفایتی آدرنال و هیپوفیز، نباید انسولین مصرف کرد.

هشدارها انسولین

۱. در بیماری‌های کلیوی با توجه به تغییرات کلیرانس انسولین، بیماری‌های کبدی با توجه به تغییرات متابولیسم انسولین و در تغییرات غلظت قند خون، تنظیم میزان مصرف لازم می‌باشد.
۲. در شرایط ایجاد کننده افزایش قند خون مانند تغییرات هورمونی در زنان، تب، پرکاری غده فوق کلیوی، عفونت و استرس‌های روانی ممکن است نیاز به انسولین افزایش یابد.
۳. پرکاری تیروئید، فعالیت بدن و کلیرانس انسولین را زیاد کرده و کنترل قند خون را مشکل می‌کند.
۴. جراحی با تروما ممکن است قند خون را افزایش یا کاهش داده و تنظیم مقدار مصرف انسولین لازم باشد.

عوارض جانبی انسولین

واکنشهای موضعی و دیستروفی بافت چربی در محل تزریق، کاهش قند خون با مصرف مقادیر زیاد و نیز افزایش وزن از علایم مصرف انسولین است. پروتامین موجود در فرآورده‌های انسولین ممکن است واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند.

تداخل دارويي انسولین

بلوک کننده‌های بتا آدرنژیک ممکن است باعث بالا رفتن قند خون یا کاهش قند خون شود. بلوک کننده‌های اختصاصی بتاییک کمتر عوارض فوق را ایجاد می‌کنند ولی می‌توانند علائم کاهش قند خون را مخفی کنند. کورتیکواستروئیدها اثرات انسولین را خنثی می‌کنند. بنابراین تنظیم مقدار مصرف دارو لازم است.

مقدار مصرف انسولین

مطابق با نیاز بیمار به صورت زیر جلدی، داخل عضلانی یا داخل وریدی تزریق می‌شود.

اشکال دارویی انسولین

Injection:Insulin Regular ۱۰۰ IU/ml
Injection:Insulin Isophane (NPH) ۱۰۰ IU/ml
Injection: Insulin Biphasic Isophane ۱۰۰ IU/ml (Isophane Insulin ۷۰% + Insuline Regular ۳۰%)
Injection:Insuline Zinc ۱۰۰ IU/ml






ادامه ي مطلب

امتیاز : 3


طبقه بندی: دارو ها،
انسولین,insulin,

تاريخ : 15 مهر 1396 | 9:09 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

سفیکسیم در درمان عفونت‌های حاد ناشی از باکتری‌های حساس به این دارو مصرف می‌شود که شامل سوزاک، عفونت گوش میانی، فارنژیت، عفونت‌های بخش تحتانی دستگاه تنفسی و عفونت‌های مجاری ادراری می‌شود.

فارماكوكينتيك سفیکسیم

فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد یک دوز خوراکیسفیکسیم به آهستگی جذب می‌شود. جذب این دارو در حضور غذا کاهش می‌یابد. اوج غلظت سرمی دارو ۶-۲ ساعت پس از مصرف خوراکی آن حاصل می‌شود. نیمه عمر پلاسمایی دارو ۴-۳ ساعت است که در صورت ابتلا به مشکل کلیوی افزایش می‌یابدمتابولیسم  این دارو سفیکسیم مشخص نشده است. حدود ۲۰ درصد از دارو به صورت تغییر نیافته از طریق کلیه‌ها و ۶۰ درصد از آن از راه‌های غیرکلیوی دفع می‌شود.

موارد منع مصرف سفیکسیم

در صورت وجود سابقه حساسیت به پنی‌سیلین‌ها، سفالوسپورین‌ها یا پنی‌سیلامین یا ابتلا به پورفیری، این دارو  سفیکسیم نباید مصرف شود.

مقدار مصرف سفیکسیم

بزرگسالان : مقدار ۴۰۰-۲۰۰ میلی گرم در روز به صورت خوراکی در یک یا چند نوبت سفیکسیم مصرف می‌شود.
کودکان : در کودکان با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم۸ mg/ kg ، در روز به صورت سوسپانسیون خوراکی در یک یا چند نوبت سفیکسیم مصرف می‌شود.

اشکال دارویی سفیکسیم

Coated F.C. Tablet:۲۰۰mg
Coated F.C. Tablet: ۴۰۰mg
Coated F.C. Tablet:۲۵۰mg
For Oral Suspension: ۱۰۰ mg /ml
For Pediatric Oral Suspension :۵۰ mg/ Sachet






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: دارو ها،
سفیکسیم,cefixime,

درست است که پوست چرب، ظاهری براق و درخشان به انسان می‌دهد اما اجازه نمی‌دهد آرایش برای مدت طولانی بر روی صورت باقی بماند. سلول‌های مرده پوست به همراه چربی آن، قادر هستند منافذ پوست را بپوشانند اما آن را مستعد بروز آکنه کنند.

ما شش روش ساده برای کنار آمدن با پوست چرب به شما پیشنهاد می‌کنیم:

۱-    مراقبت از پوست را بیشتر کنید

صورت‌تان را دوبار در روز، یک مرتبه صبح و یک بار شب بشویید و مطمئن شوید که پیش از رفتن به رختخواب، تمام آرایش صورت‌تان پاک شده باشد. بتا هیدروکسید اسید موجود در مواد شستشو دهنده صورت، مانند اسید سالیسیلیک، می‌تواند چربی‌های اضافی پوست را نیز از بین ببرد اما به همان اندازه منافذ پوست را باز کند. پوست چرب ارتباطی به ضعف در بهداشت ندارد بنابراین نیازی به شستشو مداوم پوست نیست و این کار حتی می‌تواند پوست شما را خشک کرده و باعث تحریک بیشتر آن برای تولید چربی شود. نیازی به استفاده از تونرهای پوستی نیست. زیرا بسیاری از تونرها حاوی الکل هستند که می‌توانند به عملکرد پوست آسیب برسانند و آن را حساس کنند.

۲-    پوست‌تان را آب‌رسانی کنید

اگرچه پوست‌تان، چربی اضافی تولید می‌کند، اما همچنان نیاز به آب‌رسانی دارد. بسیاری از محصولات ضدآکنه، پوست را خشک می‌کنند و به همین خاطر مهم است که پوست را مرطوب کنید تا از تولید دوباره چربی به منظور مبارزه با خشکی پوست‌تان جلوگیری کنید. سعی کنید از مرطوب‌کننده‌های سبک و فاقد چربی استفاده کنید.

۳-    پوست‌تان را پاک‌سازی کنید

پاکسازی پوست، سلول‌های مرده را از روی پوست برمی‌دارد و از بسته شدن منافذ پوست پیشگیری می‌کند اما به همان اندازه می‌تواند پوست‌تان را خشک و حساس کند.

۴-    پوست‌تان را درمان کنید

از محصولات شبانه بر پایه رتینوئید (ویتامین A) و داروهای سبک شیمیایی استفاده کنید. این مواد می‌توانند چربی پوست را کاهش دهند و از بروز آکنه پیشگیری کنند.

۵-    در انتخاب مواد آرایشی دقت کنید

از خریداری محصولات سنگین خودداری کنید و بر روی بسته محصول به دنبال کلماتی مانند فاقد چربی (oil-free)، اثر مات کنندگی (matt-effect) و غیرکمدوژنیک (non-comodogenic) به معنای مانع از بسته شدن منافذ، باشید. در صورت استفاده از این محصولات، به منظور برطرف کردن ترک‌های کرم در محل خطوط صورت در طول روز، می‌توانید از پد‌های چرب موجود در بازار برای ترمیم این بخش‌ها استفاده کنید.

۶-    مراقب تغذیه خود باشید

مصرف شکر تصفیه شده، غذاهای فرآوری شده و چربی‌های اشباع را به صفر برسانید. با این کار تولید چربی توسط پوست تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

۶ راه مراقبت از پوست‌های چرب/ پوست‌تان را آب‌رسانی کنید






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,

تاريخ : 13 مهر 1396 | 8:34 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده است که درست ۱ یا ۲ روز بعد از انجام مانیکور متوجه شوید ناخن‌های‌تان شکسته‌اند؟ و یا پوست‌های اطراف ناخن‌های‌تان خشک، پوسته پوسته و شاخی شکل شده باشند؟ اگرچه تنها ظرف چند ثانیه می‌توانید با استفاده از یک ناخن‌گیر این مشکل را حل کنید اما این شواهد حاکی از نشانه‌های مهم‌تر و جدی‌تری خواهند بود. مشکل سلامت ناخن‌ها که نباید نادیده گرفته شود!

پوست‌های اطراف ناخن‌ها را جدا نکنید

متخصصین معتقدند، جدا کردن پوست اطراف ناخن‌ها به هیچ وجه راه‌حل مناسبی نیست. پوست شما قسمت مهمی از بدن شما را تشکیل داده است و لایه‌های پوستی اطراف ناخن در واقع قسمت‌های انتهایی پوست بدن هستند. وظیفه این لایه‌های پوستی محافظت از بدن در برابر باکتری‌ها است. یک راه‌کار مناسب برگرداندن این پوست‌ها به حالت اولیه خود با مرطوب کردن و یا استفاده از لایه‌بردارهای مناسب است.

از یک رژیم غذایی مناسب استفاده کنید

رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت و عملکرد صحیح بدن ما ایفا می‌کند. برای داشتن ناخن‌هایی سالم و مقاوم توصیه می‌شود به مقدار زیادی پروتئین مصرف کنید. ناخن‌ها از پروتئین تشکیل شده‌اند پس اولین و مهم‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین است. منابع غنی از پروتئین حیوانی عبارتند از گوشت انواع ماکیان، ماهی‌ها و گوشت قرمز. اسفناج و سایر سبزیجات هم منابع مهم گیاهی برای دریافت پروتئین لازم هستند.

از ناخن‌های‌تان به عنوان ابزار استفاده نکنید

ممکن است زمانی که ابزار لازم مثلا یک قیچی در دسترس‌تان نباشد از یک یا دو ناخن انگشت‌تان برای باز کردن پاکت و یا یک جعبه استفاده کنید. این یک عادت بد و نادرست است. ممکن است با این کار باعث شکستن یا برگشتن ناخن‌تان شوید. قسمت سفید ناخن به دلیل اینکه زیاد تحت فشار است به مرور ضعیف می‌شود و در نهایت می‌شکند. پس بهتر است در استفاده صحیح از ناخن‌های‌تان کمی بیشتر دقت کنید.

دست‌ها و ناخن‌های‌تای را همیشه مرطوب کنید

اگر شما هم دائما با معضل خشکی دست‌های‌تان رو به رو هستید احتمالا بدن‌تان به میزان لازم آب ندارد و دچار کم‌آبی هستید. بعد از هربار شستن دست‌ها از یک مرطوب کننده مناسب مثل انواع کرم‌ها و روغن‌های موجود در بازار استفاده کنید و بدین شکل هم‌زمان از خشکی دست‌ها و ناخن‌های‌تان جلوگیری کنید. برای مثال استفاده از روغن نارگیل می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

زیاد از محلول‌های پاک‌کننده دست استفاده نکنید

با وجود آلودگی‌های اطراف ما و جرم و میکروب‌های زیادی که در محیط زندگی همه ما وجود دارد امروزه استفاده از مواد بهداشتی و پاک‌کننده زیادی بسیار مرسوم است. اما استفاده بیش از حد این مواد پاک‌کننده آنقدرها هم که فکر می‌کنید مفید نیست بلکه می‌تواند مضر هم باشد. در واقع این مواد باید تنها به پوست دست‌ها زده شوند و نه ناخن‌ها. تماس آن‌ها با ناخن‌ها باعث خشکی و آسیب جدی خواهد شد. پس بهتر است هنگام استفاده از این محلول‌های پاک‌کننده و یا انواع صابون‌ها احتیاط لازم را به عمل آورید.

مانیکور کنید

انجام هفتگی مانیکور ناخن‌ها (حتی ناخن‌های کوتاه) یک راه‌کار عالی است. علاوه بر ظاهر زیبا انجام مانیکور باعث می‌شود همیشه اندازه ناخن‌های‌تان یکسان باشد و بدین شکل از شکسته شدن بیش از اندازه‌شان جلوگیری شود. مهمتر اینکه با انجام یک مانیکور صحیح پوست‌های اطراف ناخن کمتر آسیب می‌بینند و در محل اصلی‌شان باقی می‌ماند و شاخی شکل و پوسته‌پوسته نمی‌شوند.

چطور ناخن‌های زیبا و سالمی داشته باشیم؟






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,

تاريخ : 13 مهر 1396 | 8:34 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

اگر سن‌تان بیش از ۴۰ سال است، باید بدانید که افزایش وزن را از ۴۰ سالگی به بعد راحت‌تر تجربه می‌کنید و البته سخت‌تر می‌توانید وزن خودتان را کاهش بدهید. تغییر در سطح فعالیت بدنی، عادت‌های غذایی، وضعیت هورمون‌ها و نحوه ذخیره‌سازی چربی توسط بدن، همگی می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند. با این‌حال، چند گام ساده می‌تواند به حفظ تناسب اندام یا لاغر شدن شما کمک کند.

بیشتر میوه و سبزی بخورید

نصف بشقاب شما در هر وعده غذایی باید با میوه‌ها و سبزی‌ها پُر شود. خصوصا سراغ محصولاتی بروید که مغذی‌تر هستند و البته چربی و کالری کمتری نسبت به گوشت‌ها دارند. محصولات لبنی و غلات سبوس‌دار نیز گزینه‌های مطلوبی به‌شمار می‌روند. فایده دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها، این است که حتی اگر کمتر غذا بخورید، باز هم شما را سیر نگه می‌دارند. میوه‌های تازه مانند سیب و انواع توت‌ها، جایگزین‌های مناسبی برای میان‌وعده‌های سرشار از قند و چربی هستند.

صبحانه را حذف نکنید

متخصصان همواره یک صبحانه سالم مانند یک بشقاب شیر با جو دوسر یا نان گندم سبوس‌دار با میوه را توصیه می‌کنند. صبحانه‌های سالم می‌توانند هوس استفاده از خوراکی‌های ناسالم در فاصله میان صبح تا ظهر را کاهش بدهند و مانع از ایجاد گرسنگی شدید در این مدت شوند.

شب‌ها کمتر غذا بخورید

اگر بیشتر کالری روزانه مورد نیازتان را تا ظهر (یعنی قبل از ساعت ۳ بعد از ظهر) دریافت کنید، می‌توانید وزن خودتان را بیشتر کاهش بدهید. با این‌حال، هنوز هم مهم‌ترین عامل برای حفظ وزن در محدوده مطلوب، نوع تغذیه شما است، نه زمان خوردن غذاها.

غذاهای سالم بپزید

مقدار زیادی از چربی‌ها و کالری‌ها در مرحله آماده‌سازی و پخت به غذاها اضافه می‌شوند. پس به‌جای سرخ کردن غذا یا پختن غذا با کره یا حجم زیادی از روغن، سراغ روش‌هایی مانند گریل کردن، کباب کردن و آب‌پز کردن بروید. این توصیه را در رستوران نیز باید جدی بگیرید و غذاهای سرخ‌شده یا حاوی سس‌های چرب را انتخاب نکنید.

مراقب پُرخوری باشید

وقتی که مشغله‌های کاری، فرزندان و امور زندگی، کاملا شما را به خودشان مشغول می‌کنند، شانس پُرخوری یا عدم تمرکز موقع غذا خوردن افزایش می‌یابد. خود عدم تمرکز موقع غذا خوردن نیز شانس گرسنگی زودهنگام و میل بیشتر به غذا خوردن را تشدید می‌کند. پس همواره موقع غذا خوردن به غذا دقت کنید و از تلویزیون یا کامپیوتر فاصله بگیرید.

نوشابه را حذف کنید

اگر عادت کرده‌اید که نوشابه، قهوه بسیار شیرین و چای شیرین بنوشید، بعد از ۴۰ سالگی باید سراغ آب یا نوشیدنی‌های بدون کالری دیگر بروید. نوشیدنی‌های شیرین، خصوصا نوشابه‌ها، حاوی قندهای افزودنی هستند و می‌توانند علاوه بر افزایش دادن وزن شما، خطر ابتلا به بیماری دیابت را هم در شما بیشتر کنند.

حفظ عضله‌ها را جدی بگیرید

انسان‌ها به‌طور طبیعی عضله‌های خودشان را بعد از ۴۰ سالگی از دست می‌دهند. این اتفاق خصوصا برای زنان بعد از یائسگی شدت بیشتری می‌گیرد. از آن‌جایی که عضله‌ها، کالری‌ها را بیشتر از چربی‌ها می‌سوزانند، پس می‌توانند سرعت متابولیسم را کاهش بدهند و درنتیجه کاهش وزن را هم سخت‌تر کنند. با این‌حال، تمرین‌های ورزشی استقامتی مانند کار با وزنه (حداقل ۲ بار در هفته) می‌توانند به عضله‌سازی و چربی‌سوزی در بدن شما کمک کنند.

خوب بخوابید

عوامل بسیاری پس از ۴۰ سالگی می‌توانند خواب شما را مختل کنند، ازجمله استرس، مصرف داروها، ابتلا به بیماری‌ها و خصوصا یائسگی در زنان. با این‌حال، افرادی که خواب باکیفیت و کافی ندارند، بیشتر از دیگران با شانس افزایش وزن مواجه می‌شوند. پس اگر خواب کافی ندارید، حتما حل این مشکل را جدی بگیرید و نزد پزشک بروید.

بهترین راه‌های کاهش وزن بعد از ۴۰ سالگی






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,

تاريخ : 13 مهر 1396 | 8:34 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

نکات ایمنی منحصرا برای گوشت‌ها نیستند، بلکه فقط از اهمیت خاصی برای این مواد غذایی برخوردار شده‌اند. پس رعایت نکات ایمنی برای همه چیزهایی که می‌خوریم، لازم است. یک آشپزخانه سالم براساس دانش هر فرد نسبت به ایمنی غذایی و روش‌های استاندارد ذخیره‌سازی مواد غذایی مشخص می‌شود.

مرحله انتخاب گوشت‌ها

هیچ‌وقت گوشتی که کهنه است یا تاریخ انقضایش به پایان رسیده را خریداری نکنید. به‌علاوه، اگر گوشت‌ها را از فروشگاه‌های بزرگ می‌خرید، باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید: ابتدا همه محصولات دیگر را انتخاب کنید و بعد گوشت‌ها را بردارید تا مدت کمتری را بیرون از یخچال بمانند.

موقع انتخاب گوشت‌ها نیز به نکات زیر توجه کنید:

–        از خرید هر گونه گوشت گوساله یا گوسفندی که حالت قهوه‌ای تیره به خود گرفته یا تغییر رنگ داده است، خودداری کنید. داشتن بوی بد یا سفتی غیرعادی نیز یعنی این گوشت برای خرید مناسب نیست.

–        از خرید هر گونه مرغی که پلاسیده و پژمرده به نظر می‌رسد، بوی تُند و بدی دارد یا سفت شده است، خودداری کنید.

–        از خرید هر گونه ماهی که تغییر رنگ داده یا پژمرده شده است، و گوشت لزج یا بوی غیرعادی دارد، خودداری کنید.

–        از خرید هر گونه گوشتی که در بسته‌بندی آسیب‌دیده یا بازشده است، خودداری کنید، چون به احتمال زیاد با هوا و باکتری‌های مضر تماس داشته است.

مرحله کار با گوشت‌ها

وقتی که با گوشت قرمز، مرغ یا ماهی کار می‌کنید، حتما دست‌های خودتان را در مراحل مختلف بشویید. باکتری‌ها می‌توانند سریعا بین دست‌ها و گوشت منتقل شوند. پس همیشه ۲۰ ثانیه قبل از کار با گوشت‌ها و بلافاصله پس از پایان کار با آن‌ها، دست‌ها را با آب و صابون یا مایع شوینده بشویید.

با توجه به این‌که باکتری‌ها می‌توانند به‌راحتی منتقل شوند، گوشت را روی سطوحی کاملا مجزا از مواد غذایی دیگر تمیز کنید. درواقع، سینی یا ظرف مخصوص این کار باید فقط به کار با گوشت اختصاص داشته باشد. مواد غذایی دیگر مانند سبزی‌ها نیز باید کاملا از گوشت‌ها دور بمانند. ظرف‌های مخصوص تمیز کردن گوشت نیز باید پس از پایان کار کاملا تمیز و شسته شوند.

راهنمای خرید و پاک کردن گوشت‌ها






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,

با توجه به آغاز فصل سرما و شیوع بیماری‌های ویروسی فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا، روابط عمومی وزارت بهداشت توصیه‌هایی از طب ایرانی برای پیشگیری و درمان این بیماری فصلی داشته است که این توصیه‌ها به شرح زیر هستند:

از ابتدای ورود شلغم به بازار تا آخرین روزهای حضور آن، شبی یک عدد شلغم متوسط بخارپز و نوش جان کنید.

یک درمان مناسب برای سرماخوردگی‌های ساده در این فصل، کدو حلوایی است که می‌تواند به صورت بخارپز به همراه کمی پودر نبات و دارچین مصرف شود.

در میان آش‌ها هم آش ایرانی سپید یا (اسفیدباج) برای بهبود حال افراد مبتلا به سرماخوردگی مناسب است. این آش با برنج، جعفری و گشنیز، کمی تره و شنبلیله، بال و گردن مرغ بدون پوست کمی روغن زیتون، مقدار بسیار کم نمک و زردچوبه تهیه می‌شود.

برای کاهش علائم سرماخوردگی به ویژه در شروع علائم، دم کرده گل گاوزبان به همراه کمی لیموعمانی بسیار مناسب است. این نوشیدنی، اگر زیاد ترش نباشد، موجب دفع مواد زائد از بدن فرد بیمار می شود






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,

تاريخ : 12 مهر 1396 | 8:22 | نویسنده : salamatism | بازدید : 0

پوسیدگی دندان، یکی از شایع‌ترین مشکلات مزمن در دوران کودکی است. حدود ۱ تا ۵ (۲۰ درصد) کودک ۵ تا ۱۱ ساله، و ۱ تا ۷ (۱۳ درصد) نوجوان ۱۲ تا ۱۹ ساله، حداقل یک دندان خراب دارند. درصد دانش‌آموزان ۵ تا ۱۹ ساله‌ای که دندان خراب دارند، در خانواده‌های کم درآمد (۲۵ درصد) نسبت به خانواده‌های پردرآمد (۱۱ درصد) دوبرابر است.

ضعف بهداشت دهانی، می‌تواند تأثیر بدی بر کیفیت زندگی کودکان، عملکرد آن‌ها در مدرسه و موفقیت آن‌ها در آینده زندگی‌شان داشته باشد. معمولا پوسیدگی دندان قابل پیشگیری است و وجود یک برنامه خدماتی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان برای دانش‌آموزان در مدرسه بسیار مهم است. مراقبت از دندان‌ها، از پوسیدگی و افزایش جرم آن‌ها جلوگیری می‌کند. استفاده از برنامه‌های مشخص رسیدگی به دهان و دندان، به کاهش پوسیدگی دندان در میان کودکان ۵ تا ۱۶ ساله یعنی سنین مدرسه کمک می‌کند.

کنترل سلامت دندان در مدرسه

برنامه‌های مراقبت از سلامت دهان و دندان در مدرسه، به غربالگری و تشخیص مشکلات دهانی دانش‌آموزان کمک می‌کند. هر کودکی که با مشکلات دهان و دندانی شناسایی شود، به یک کلینیک دندان‌پزشکی تحت بیمه ارجاع داده می‌شود. این برنامه برای کودکانی که از خانواده‌های کم درآمد جامعه هستند نیز مناسب است. زیرا هزینه‌های مربوط به دندان‌پزشکی بسیار بالا است و برخی خانواده‌ها به دلیل عدم توان مالی از مراجعه به دندان‌پزشک خودداری می‌کنند.

مدارس موظف هستند:

–        از یک مربی بهداشتی متبحر در زمینه تشخیص مشکلات دهان و دندان استفاده کنند.

–        این قانون را در مدرسه وضع کنند که رسیدگی به مشکلات دندان و مراجعه به دندانپزشک اولویت داشته باشد و با دانش‌آموز همکاری داشته باشند.

–        کلاس‌هایی در زمینه آموزش روش صحیح مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و مواد دهانشویه برای دانش‌آموزان برگزار کنند.

–        با والدین ارتباط داشته باشند و از آن‌ها بخواهند که نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان در کودکشان، جدی‌تر باشند.

–        کودکان را تشویق به مصرف کمتر شیرینی، شکلات و نوشابه و درعوض مصرف بیشتر شیر و مواد کلسیم‌دار کنند.

مراقبت از سلامت دهان و دندان در مدرسه






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,

برای خوب و زیبا به نظر رسیدن باید همیشه از بدن‌مان و اندام‌های درونی آن مراقبت کنیم. زیبایی ظاهری تنها محدود به زیبایی و طراوت پوست نیست. یک رژیم غذایی سالم و مقوی باعث سلامت ناخن‌ها هم خواهد شد و خوب است بدانید برای سلامت بدن و ناخن‌ها لازم نیست از ۲ رژیم غذایی متفاوت استفاده کنید و خود را به درد سر بیاندازید. مواد غذایی مغذی و سالمی وجود دارد که کمک موثری برای هر دو خواهد بود و از آنجایی که ناخن‌ها هم از کراتین تشکیل شده‌اند (پروتئین سخت و غیرقابل حل که بخش اصلی مو و ناخن را تشکیل می‌دهد) مصرف خوراکی‌های یکسان هم برای بدن و هم ناخن‌ها مفید و لازم خواهد بود.

گوشت قرمز

یک استیک آب‌دار حاوی مقدار زیادی پروتئین و سایر مواد مغذی و مهم برای سلامت ناخن‌ها است؛ برای مثال، آهن. افرادی که دچار فقر آهن و کم‌خونی هستند اکثرا ناخن‌های ضعیف و شکننده‌ای دارند. فقر آهن رابطه مستقیمی با کویلونیشیا یک بیماری مربوط به ناخن دارد و یکی از علائم این بیماری قاشقی شکل شدن ناخن‌ها است. بروز‌ کویلونیشیا بدین معنا نیست که شما باید هر روز هفته گوشت قرمز مصرف کنید. گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی چربی‌های اشباع شده است که مصرف زیادشان شانس ابتلا به بسیاری از بیماری‌های جدی‌تر را افزایش می‌دهد. بیماری‌هایی مثل دیابت نوع۲، چندین نوع سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی همگی از این دسته هستند.

شما می‌توانید هفته‌ای یکبار تکه‌ای کوچک از گوشت قرمز را مصرف کنید و از مزایای آن برای سلامتی‌تان بهره‌مند شوید و اگر فکر می‌کنید ممکن است دچار فقر آهن زیاد باشید با پزشک خود مشورت کنید و از مکمل‌های جایگزین استفاده کنید.

بادام

بادام نه تنها منبع خوب و مناسبی برای دریافت پروتئین است بلکه سرشاز از منیزیم هم هست. مصرف منیزیم باعث سلامت ناخن‌ها می‌شود. در طبیعت منیزیم به عنوان یک ماده معدنی ضد استرس محسوب می‌شود. خطوط عمودی روی ناخن‌ها یکی از دلایل کمبود منیزیم در بدن است. علاوه بر مصرف بادام شما می‌توانید با استفاده از سبزیجات برگ سبز تیره و دانه سویا مقدار بیشتری منیزیم دریافت کنید و بدن و ناخن‌های سالم‌تری داشته باشید.

شیر

تحقیقات نشان می‌دهد، رابطه مستقیم بین ویتامین D و ناخن‌ها سالم وجود دارد. کلسیم هم که یک ماده معدنی مهم و اصلی در رشد ناخن‌ها و سلامت آن‌ها به حساب می‌آید. بدن ما برای جذب کلسیم نیاز مبرم به ویتامین D دارد. امروزه بعضی از شیرها حاوی مقدار بیشتری ویتامین D هستند اما برای استفاده از مکمل‌های این ویتامین بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

تخم مرغ

تخم‌مرغ سرشار از پروتئین و ویتامینD است. علاوه بر این دو ماده مهم، تخم مرغ حاوی بیوتین هم هست. بیوتین و ویتامین‌های گروه B نقش موثری در تولید و افزایش کراتین دارند. افراد مبتلا به کمبود بیوتین اغلب دچار مشکلات ناخن هستند و اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که با این معضل دست به گریبان هستند توصیه می‌شود از مکمل‌های بیوتین استفاده کنید.  برای داشتن ناخن‌هایی سالم می‌توانید مکمل ‌های بیوتین را روزانه با دوز ۲.۵ میلی‌گرم مصرف کنید. ( به طور طبیعی و خوراکی ۳۰۰ عدد تخم مرغ حاوی این مقدار بیوتن است.)

ماهی سالمون

ماهی سالمون منبع غنی از بیوتین و پروتئین است. علاوه بر این، سالمون حاوی مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب امگا۳ هم هست. امگا۳ باعث کاهش التهاب بدن می‌شود، پوست و ناخن‌ها را مرطوب نگه می‌دارد و از شکنندگی ناخن‌ها جلوگیری می‌کند. التهاب بدن موجب خرابی و از بین رفتن بستر ناخن‌ها می‌شود و کاهش آن تاثیر مستقیم بر روی سلامت ناخن‌ها خواهد داشت.






ادامه ي مطلب

امتیاز :


طبقه بندی: سلامت،
سلامت,